Călătoria cu avionul a devenit în zilele noastre un mod ușor și relaxant de a ajunge în diferite locații și ne-a scurtat mult timpul petrecut pe drum, facându-ne viața mult mai ușoară, fie că este vorba de vacanțe sau călătorii de afaceri.

Nu stiu voi, dar eu, înainte să fac din călătorie un mod de viață și chiar un loc de muncă, atunci când trebuia să îmi fac bagajul, în special pe cel de mână, eram destul de stresată pe subiectul ‘ce să iau și ce să nu iau cu mine pe avion’. Și mai ales noi, fetele, recunoașteți, avem impresia că ne trebuie TOT 😁

Astfel, v-am făcut o listă cu 10 lucruri bine de avut pe avion, fie că mergem într-un city break sau o vacanță mai lungă, fie că zburăm pe distanțe scurte sau avem o destinație mai îndepărtată.

1. Acte – documente necesare călătoriei

calatoriile antoniei
Călătoriile Antoniei

Trăim într-o eră în care digitalizarea ne permite să păstram într-un singur loc, cum ar fi pe telefon, atât carduri, cât și bilete de avion sau de tren, astfel încât să călătorim mai lejer.

Indiferent de forma aleasă, să nu vă uitați acasă actele de identitate (buletin, pașaport), să le verificați valabilitatea și să vă asigurați că aveți la dumneavoastră portofelul (respectiv cardurile).

2. Încărcător de telefon, căști audio

Călătoriile Antoniei

Indiferent de cât de mult vă rezistă bateria la telefon, nu știm niciodată ce ne așteaptă pe drum până în momentul în care ajungem la destinație, astfel încât este indicat să avem la noi un încărcător pentru telefon sau o baterie externă, în funcție de necesități.

Căștile audio sunt de asemenea un ‘must’ și vă oferă de multe ori intimitate, când nu doriți să socializați cu vecinii de scaune 😁

Aș mai adăuga un adaptor de priză în funcție de destinația dumneavoastră.

3. Bunuri de valoare

Deși în ultimii ani se lucrează foarte mult la acest aspect, se cunoaște problema furturilor din aeroporturi. Vă recomand să vă țineți în bagajul de mână bunurile de valoare, cum ar fi: laptopul, tableta, camera foto, bijuteriile, banii.

4. Divertisment

Călătoriile Antoniei

Atunci când călătorești cu prietenii sau familia, timpul trece mai repede, indifferent de mijlocul de transport.
Mie îmi place mult să zbor cu avionul, mă încântă mereu partea de admirat peisajul, însă, călătorind de multe ori și singură, ca să mă țin ocupată îmi iau cu mine fie o carte sau ebook reader-ul, îmi fac playlist-uri cu muzică sau ascult ted talks. Puteți să vă puneți și un film pe telefon/laptop sau să vă luați o revistă. Bineînțeles, unele din aceste opțiuni le găsiți și în avion în funcție de compania aeriană cu care călătoriți.

5. Cosmetice

Călătoriile Antoniei

Mini borsetuța de cosmetice este nelipsită în bagajul meu de mână și cuprinde întotdeauna: șervețele umede, cremă de mâini și de față, parfum, dezinfectant, pastă și periuță de dinți, apă de gură, toate în variante mini, care sunt foarte ușor de transportat și care mă fac să fiu mereu fresh mai ales când călătoresc pe distanțe mari.

6. Snack – o gustare

Călătoriile Antoniei

Nu știu voi cum vă împăcați cu mâncarea din avion, însă eu prefer mai degrabă să îmi achiziționez o mini sticluță de vin sau o băutură răcoritoare, nefiind un mare fan al mâncării servite pe avion. Astfel că nu uit să îmi pun mereu în bagajul de mână câteva batoane de cereale sau de ciocolată, ceva care să nu fie lichid, să îmi țină de foame și care să poată să treacă de securitate. Aș adăuga aici nelipsitele bomboane de mentă sau guma de mestecat, dacă aveți problemă cu înfundatul urechilor.

7. Medicamente

Călătoriile Antoniei

Din precauție, mereu îmi iau în bagajul de mână câteva pastile pentru eventuale dureri de stomac, de cap sau crame musculare, care pot apărea în special pe zborurile lungi și cu escale.

8. Zona de confort

Călătoriile Antoniei

La această categorie aș adăuga: perna de dormit (mai ales pe distanțele lungi își face mereu treaba), masca pentru dormit (dacă aveți probleme cu lumina), dopurile de urechi (mai ales daca vă nimeriți lângă bebeluși sau oameni care sforăie). Și aș mai pune, mai ales pentru zborurile lungi, o pereche de șlapi sau ceva mai comod, pentru a fi cât mai relaxați.

9. Un schimb de haine

Bineînțeles că nimeni nu își dorește să i se rătăcească bagajul, însă, din păcate, este un lucru care se poate întâmpla. De aceea este indicat să aveți la dumneavoastră un schimb de haine și de lenjerie. Pe zborurile lungi, consider că se impune acest lucru, respectându-ne pe noi și pe cei din jurul nostru.

10. Respect și simțul umorului

Nu uitați ca în orice călătorie să fiți toleranți, cu mintea deschisă, să-i respectați pe ceilalți călători și, foarte important, să aveți simțul umorului. Toate vă pot face călătoria mult mai ușoară și nu uitați că un zâmbet sau o glumă bună pot fi începutul unei conversații plăcute și nici nu veți ști cum zboară timpul și ați ajuns la destinație.

Bonus tip

! Alegeți-vă atent geanta potrivită de călătorie, cu dimensiunile și greutatea acceptate de compania aeriană cu care veți efectua zborul.

Vă las și câteva sugestii de unde vă puteți cumpăra câteva din lucrurile menționate mai sus:

  • pernă pentru gât – aici
  • sau set pernă pentru gât, mască pentru dormit și dopuri urechi – aici
  • geantă cosmetice – aici

Sper că v-am fost de ajutor, să aveți călătorii cât mai reușite!

Și, dacă am omis ceva, feel free să îmi lăsați un comment.

Subscribe to our newsletter:

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.