❤️ Vă propun să ne bucurăm de magia toamnei și să descoperim împreună Dealu Mare, o regiune renumită atât prin istoria sa bogată, cât și prin vinurile sale catifelate și parfumate, care vin însoțite de cadrul natural de poveste. Vom intra în lumea misterioasă și frumoasă a muzeelor și conacelor, curților domnești și a mănăstirilor, dar, mai ales, vom pătrunde în universul aromat și parfumat al vinurilor pentru un strop de efervescență și momente de răsfăț.


Plecări din Brașov și București! Număr de locuri limitate!

Întălnire ora 7.30 – Benzinaria MOL, vis-à-vis de Hotel Cubix – pentru cei din Brașov
❗️❗️ Întâlnire ora 8.45 – Parcare Piața Victoriei – pentru cei din București!!

Ne deplasăm către Conacul Bellu, unde vom avea parte de o vizită fascinantă în lumea plină de culoare, de istorie și de inedit a familiei Bellu. Ne deplasăm către Crama Rotenberg pentru prima degustare de vin a zilei, urmată de binemeritata pauză de prânz la Ferma Dacilor.Vom încheia ziua de plimbare cu vizita la Crama Budureasca, cea mai mare cramă din zona Dealu Mare, unde vom povesti despre vinuri și vom avea parte de o degustare de vinuri. Sosire la Brașov, respectiv București spre seară.

Ne întâlnim la ora 7.30 la benzinaria MOL, vis-à-vis de Hotel Cubix/ Ne întalnim la 8.45 în parcarea din Piața Victorieicu prima destinație Conacul Bellu, o bijuterie a zonei, un loc impregnat de istorie, ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut, așa cum îi spune și numele, familiei Bellu.
Ne vom începe vizita în jurul orei 10.30. Vom găsi aici un bogat patrimoniu de artă plastică și decorativă, etnografie, cărți rare în ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane și arme din sec. XVIII-XIX, toate asteptandu-ne să le descoperim. Muzeul deține și o cramă boierească, construită cu bolți, stil Avella, cu piese cioplite în piatră din sec. II – III şi alte utilaje şi vase pentru producerea vinului, ce prezintă practica viticulturii în zona Dealu Mare din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.


În jurul orei 12 ne vom îndrepta spre prima degustare a zilei și vom vizita Crama Rotenberg, aflată între comunele Ceptura și Fântânele, unde solul bogat în argile silicioase și condițiile climatice sunt foarte similare cu cele din Bordeaux sau Toscana, motiv pentru care vinurile Merlot obținute aici sunt extrem de fructuoase, expresive și puternice. Vița este veche, de peste 50 de ani, ceea ce conferă strugurilor o calitate excepțională, în detrimentul cantității. Strugurii sunt culeși și selecționați manual, cei necorespunzători fiind eliminați.
Oamenii frumoși de aici au achiziționat o ruină în centrul comunei Ceptura de Jos, numită Crama Veche. Au reconstruit-o, readucând-o la viață. Ne vor povesti despre vinuri și vom degusta 4 vinuri atent selecționate. Vom învăța să ne antrenam simțurile în degustarea unui vin și să pătrundem în misterele din spatele unei sticle de vin.


Și, pentru că papilele noastre s-au delectat cu aromaticele vinuri, în jurul orel 13.30 vom merge să servim masa de prânz la Ferma Dacilor, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie sa fie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.


Și, ce merge mai bine după o masă copioasă, decât o plimbare pe tărâmul binecuvântat de la Budureasca, unde ne vom deplasa în jurul orelor 15.30.
Crama Budureasca este situată în inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, înconjurată de însoritele coline ale viilor Budureasca –un loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.
Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea să sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței de vie. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate.
Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500mp, fiind una din cele mai noi, dar și cea mai mare cramă din regiunea Dealu Mare. Este o cramă care îmbină perfect modernul cu tradiționalul, fiind locul ideal pentru a încheia ziua de vizită.
Vă oferim un pachet de degustare alcătuit din 5 vinuri și o vizită a Cramei Budureasca.Vom afla povestea cramei și procesul tehnologic de la nimeni altul decât Ștefan Timofti, somelierul cramei, care ne va încânta cu frumoasele și interesantele sale povesti.


Urmează să ne deplasăm înapoi spre Brașov, respectiv București în jurul orelor 17.30.
Vă așteptam să ne bucuram împreună de frumusețea regiunii Dealul Mare, să-i aflam poveștile, să-i cunostem istoria și să-i gustăm prețioasele vinuri și să ne intorcem acasă la sfârșit de zi mai bogați sufletește, mai fericiți și dornici de viitoare alte zile frumoase de toamnă…călătorind și descoperind România!
Vă așteptam cu drag! Și nu uitați, orice călătorie trebuie stropită cu voie bună și puțin vin bun! Zile efervescente să avem! 🍇🥂🍂

Tarif: 350 ron/persoana


Tariful include:
– transport cu microbuz de 19+1 locuri sau minivan 8+1
– vizită Conacul Bellu + taxa de intrare
– turul ghidat al Cramei Rotenberg + degustare 4 vinuri
– turul ghidat al Cramei Budureasca + degustare 5 vinuri
– 1 sticlă de apă plată de 0,5 l/ persoană
– un cadou surpriză
– ghid însoțitor de grup


Tariful nu include:
– prânzul la ‘Ferma Dacilor’ (se comandă a la carte)
– alte cheltuieli personaleÎnscrierea se face prin achitarea taxei de participare, în limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: delia_urse@yahoo.com sau la nr. de telefon: 0732.600.300

CONDIȚIE FIZICĂ
Traseul către obiectivele turistice va fi parcurs cu autocarul și pe jos.
ECHIPAMENT NECESAR: pantofi sport, haine lejere corespunzătoare condițiilor meteo.Măsuri de precauție impuse de lege în contextul pandemiei Sars-Cov-2:
• Purtarea măștilor este obligatorie pe toată durata deplasării cu autocarul, precum și în toate spațiile închise.
• În spațiile deschise se va păstra distanța minimă de 1,5 metri față de celelalte persoane.IMPORTANT!• evenimentul se organizează cu minimum 15 participanți, pentru un număr mai mic, prețul se va recalcula sau evenimentul se va reprograma
• ultimele detalii ale evenimentul vor fi transmise cu 1 zi înainte de eveniment, pe adresa de e-mail
• ne rezervăm dreptul să modificăm structura excursiei, traseul sau ordinea activităților, iar deciziile luate de organizatori vor avea în vedere siguranța participanților, dar și atingerea obiectivelor propuse
• evenimentul se organizează indiferent de condițiile meteo, cât timp nu este pusă în pericol siguranța participanților• locurile în autocar se ocupă aleatoriu, indiferent de data comenzii și se păstrează până la finalul evenimentului
• daca evenimentul va fi anulat, persoanele care s-au înscris vor fi anunțate cu cel puțin 1 zi înainte

Subscribe to our newsletter:

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.