Una dintre plăcerile, pe care ni le putem oferi, este: CĂLĂTORIA!

Călătoria pare să combine cele mai multe obiceiuri ale oamenilor sănătoși și fericiți.

Pandemia  însă a adus cu ea protocoale și distanțare socială și multe limite în ceea ce privește călătoria,  a provocat tulburări în viață noastră a tuturor și pentru cei care trăiesc cu anxietate și depresie, impactul a fost și este și mai dur.

Trăind cu multe situații stresante, cum ar fi insecuritatea financiară, traume emoționale, pierderi umane, poate fi cu siguranță un factor declanșator pentru agravarea simptomelor depresiei și anxietății.

În multe situații, călătoria s-a dovedit a avea multe benefici care ne pot îmbunătăți viața .

Care sunt avantajele călătoriei și de ce este important să călătorim mai ales pe timpul pandemiei?

Iată 5 motive care te vor face să vrei să iți faci bagajele și să călătorești!

1. Călătoriile ne îmbunătățesc sănătatea.

 

 Beneficiile aduse de călătorie pentru sănătate sunt imense. Odată cu pandemia, mulți dintre noi am devenit mai statici. S-ar putea să stați așezati pe un scaun toată ziua la locul de muncă și inclusiv o plimbare poate să vă facă să simțiți o diferență.

Girls Calatoriile Antoniei

Călătoria, mișcarea vă vor ajuta să vă simțiți mai bine, atât fizic, cât și psihic, având un impact extraordinar asupra bunăstării mintale, eliberandu-vă de stres și ajutandu-vă să vă relaxați, să vă reîncărcati cu energie pozitivă și să vă simțiți mai tineri.

2. Călătoriile ne fac mai fericiți.

Călătoria este catalizatorul perfect pentru fericire, deoarece ne permite să experimentăm minunile acestei lumi. 

S-a dovedit științific că acumularea de experiențe, mai degrabă decât a lucrurilor materiale, are ca rezultat indivizi mai fericiți, acestea fiind mai importante pentru identitatea nostra. Experiențele au o valoare socială mai mare, viața unei persoane fiind literalmente suma experiențelor sale. Acumularea de experiențe bogate creează astfel o viață mai frumoasă și, implicit, mai fericită.

Când călătorești, de obicei, cei din jurul tău sunt fericiți, zâmbitori și prietenoși, și aceast lucru are un efect și asupra stării tale de bine. Plăcerile descoperirii, bucuria de a cunoaște oameni din alte medii și, în cele din urmă, fiorul gustării mâncării locale, totul contribuie la fericirea noastră.

3. Călătoriile ne fac mai inteligenți și mai creativi.

Oamenii au fost nomazi din Epoca de Piatră – și asta reprezintă 99% din existența noastră ca specie. Călătoria a jucat în mod clar un rol formativ în evoluția noastră.

Natura noastră itinerantă este, de asemenea, parțial motivul pentru care creierul nostru este atât de dezvoltat. Când suntem expuși la noi experiențe, capacitatea noastră crește într-un mod diferit de cum se întâmplă atunci când stăm într-un spațiu închis și repetăm același comportament zi de zi.

Călătoria este schimbare, iar schimbarea te face mai inteligent, deoarece trebuie să te adaptezi – fie că este vorba de idei noi, de situații noi sau de provocări noi.

Călătoria ne scoate din vechile noastre obiceiuri, obligându-ne să contemplăm alte culturi și moduri de viață, lucruri pe care altfel nu le-am face. Ea aruncă vechea noastră concepție a realității pe fereastră și o înlocuiește cu una actualizată, mai complexă. Și tocmai această confuzie, combinată cu răspunsul creierului nostru la aceasta, ne împinge să ne schimbăm și să creștem, să ne dezvoltăm. Ne deschide mintea, ne ajută să devenim mai stabili emoțional și mai creativi. Odată ce încetăm să ne mai interpretăm frica de necunoscut, acea inevitabilă soră vitregă a călătoriilor, ca un lucru negativ, putem să ne folosim de capacitatea sa unică de a ne ajuta să ne dezvoltăm creativitatea, să ne schimbam modul în care percepem alte culturi, să fim deschiși la noi informații, să fim mai buni cu noi și cei din jurul nostru.

4. Călătoriile ne fac mai încrezători, mai siguri pe noi.

Cel mai mare moment din viața unui om este când pleacă spre un ținut necunoscut. – Sir Richard Burton

Tocmai ați călătorit într-o țară nouă, departe de casă. Ați învățat câteva cuvinte într-o limbă nouă și le-ați și folosit să vă achiziționați suveniruri. Vă simțiți mai bine, nu?  Sunt toate lucruri pe care nu știati că le puteți face înainte. Odată cu călătoriile, vin provocări. Și cu cât vă asumați mai multe provocări, cu atât deveniți mai încrezători în voi.

Cu cât acționăm mai mult în afara zonei noastre de confort, cu atât încrederea noastră în sine devine mai puternică, deoarece trebuie să învățăm constant. Și învățarea este adesea cheia consolidării încrederii în noi înșine.

5. Călătoriile ne ajută să socializăm.

Ce ne-a lipsit cel mai mult în această perioadă: conexiunea umană! 

Unul din beneficiile majore ale călătoriei și unul dintre principalele motive pentru care îmi place să călătoresc este socializarea. Stabilirea și construirea unor conexiuni umane este unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le putem face în lumea de astăzi. Uneori este greu să construiești relații de lungă durată cu oamenii pe care îi întâlnești, dar, din proprie experiență, vă pot spune că am legat prietenii pentru toată viața în călătoriile mele.

Și conversația se leagă mai ușor, nu? Deja aveți un subiect bun și vast … călătoria.

Călătoria ne poate îmbunătăți calitatea vieții schimbând modul în care gândim și simțim în legătură cu noi înșine sau despre lume, ne îmbunătățește sănătatea și ne face mai fericiți și încrezători în propriile forțe. 

Călătoria ne hrănește sufletul și mintea. Și, da, cred că mai ales în aceasta perioadă, călătoria ne poate ajuta să ne eliberam de stres, să socializam, să simțim un pic de normalitate. 

Tie cum ți-a îmbogățit și îmbunătățit viața călătoria? Ce alte beneficii ai mai adăuga?

Până data viitoare, călătorii inspirate!

Cu drag,

Antonia

 

 

 

Subscribe to our newsletter:

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.