💙📖🖌Prietenele din copilăria mea: cele care m-au invățat, inspirat, educat, cu care am râs, am plâns și mai ales am călătorit: carțile. Nu degeaba se spune că cea mai ieftină agenție de turism este o carte.

📖🖌Păstrez în biblioteca parinților mei și azi cărțile copilăriei și adolescenței mele. Pe unele a trebuit să le recopertez atât le-am tocit 🙂 Sunt galbene și miros a visuri de copil dornic să ‘vadă’ cu mintea universuri nesfârșite. Îmi aduc aminte că aveam în copilărie un loc de citit preferat: acel fotoliu din sufragerie, de lângă geam, unde lumina cădea caldă peste paginile cărților. Acel fotoliu unde puteam să fiu cine voiam eu, să merg oriunde, unde s-au născut visuri. El era nava mea spațială cu care străbăteam lumea de-a lungul și de-a latul. Nu puține au fost momentele când eram atât de prinsă de lectură, încât bunica venea și mă apostrofa blând:’Hai, copilă, la masă, te strig de 10 minute, ți se răcește mâncarea!’

🖌Anii au trecut, dar un lucru a rămas la fel, un lucru fară de care nu aș putea fi eu. Am rămas cu plăcerea de a intra într-o librărie, de a avea o carte cu mine de fiecare dată când plec pe undeva, plăcerea de a citi mult.

🖌Călătorind mult, adesea cei care mă văd cu un troller puțin mai greu mă întreabă: ‘Câte haine poți să iți iei la tine?! Ai toată casa!!’ Nu e chiar toată casa😁, dar stiu că, aproape de fiecare dată, când merg undeva, în bagajul meu se ascunde cel puțin o carte și sigur mă întorc acasă cu încă vreo doua trei 🙃

🖌 Și, da, știu că s-a inventat tehnologia și mă bucur din plin de ea, mai ales când plec pe perioade mai lungi și atunci sunt însoțită de nelipsitul ebook reader. Și, da, e la fel de fain să poți să ai o carte pe care ți-o dorești doar la câteva clickuri distanță.

🖌 Și totuși eu am rămas la placerea aceasta mai ‘old fashion’, so to say, de a simți o carte în mâinile mele, ca pe o comoară care-mi aparține și pe care o pot răsfoi și care poartă în paginile sale mirosul acela atât de drag al copilăriei mele.

🖌 În perioada aceasta, mai puțin călătoare, să spunem așa, am reușit să mă bucur din plin de fericirea de a citi, mult, tihnit și nu doar cateo ora înainte de culcare, cum făceam când ajungeam după o zi lunga în camera de hotel. Am citit pe iarba, în leagăn, în pat, la umbra și soare și m-am bucurat ca un copil care a primit jucăria mult dorită.

🖌 Și, dacă azi o lectură merge parcă mai bine cu un pahar de prosecco, recunosc că, din când în când, îmi fac cateo cacao cu lapte așa cum mi-o făcea bunica, și mă las dusă iar în cealaltă viață a mea… cea din carte, pentru că cine spune că are o singură viață de trăit, acela nu știe cum se citește o carte.

🖌 PS: cam acestea sunt cărțile pe care mi le-am propus pentru această săptămână… merg bine cu aerul curat și cântecul vesel al păsărelelor, dar și cu o cafea gustoasă sau o limonadă răcoritoare….📖 Voi ce mai citiți? Vă mai aduceți aminte de prima carte care v-a plăcut în adolescență?

O zi minunată să aveți și lecturi captivante! 💙

Cărțile Antoniei

Subscribe to our newsletter:

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.